Hoe verloopt mijn stage?

Kan ik van stagemeester veranderen? Welke tools van het ITAA kan ik als stagiair gebruiken? Voor welke vakken kan ik een tussentijdse proef afleggen? Of hoe verloopt het bekwaamheidsexamen nu eigenlijk?

Met de regelmaat van de klok komen deze vragen toe bij de stagedienst van het ITAA.

Publieke versus niet-publieke FAQ’s

Behalve de stagedienst ontvangen andere diensten ook dezelfde weerkerende vragen. Daarom heeft de servicedesk een reeks ‘publieke’ en ‘private’ FAQ’s ontwikkeld. Sommige veelvoorkomende vragen zijn essentieel of interessant voor iedereen. Om die reden zijn ze publiek beschikbaar via website van het ITAA.

Meer specifieke antwoorden op die vragen, die niet voor het brede publiek bedoeld zijn, kan je terugvinden op het ITAA-portaal. Dat is onder meer het geval voor permanente vorming, de vier ITAA-boeken, het inschrijven voor een ITAA-opleiding en de handleiding voor het nieuwe stagedagboek voor de stagiairs gecertificeerd accountant en gecertificeerd belastingadviseur.

Recente presentaties met betrekking tot stageverloop

Op de Servicedesk-toepassing krijg je een overzicht van recente publicaties. Daartussen staan onder andere twee presentaties over het verloop van de stage:

  • Ik ben stagiair gecertificeerd accountant / stagiair gecertificeerd belastingadviseur. Hoe verloopt mijn stage?
  • Ik ben stagiair (fiscaal) accountant. Hoe verloopt mijn stage?

In beide presentaties worden de verschillende huidige stagetrajecten nog eens doorlopen, van begin tot eind van de stage. Voor elk traject worden de meest voorkomende vragen behandeld.

De FAQ’s worden door alle ITAA-diensten regelmatig bijgewerkt en wij kunnen ten stelligste aanbevelen om regelmatig eens een kijkje te nemen.

Gerelateerde artikelen

|

Even lijkt het wel of ons interne telefoniesysteem in “ambtenarenmodus” staat. Wie ons opbelt, raakt wel binnen bij het onthaal, maar daarna wil de interne doorschakeling zijn werk niet doen....
Wie de laatste weken in het ITAA-portaal is geweest heeft allicht al onze nieuwe updates gemerkt. Sinds kort kunnen leden hun eigen ITAA-certificaat raadplegen en downloaden, of zien welke updates...
Naar aanleiding van uw talrijke verzoeken om opheldering met betrekking tot het UBO-register hebben wij contact opgenomen met de Thesaurie. De Thesaurie heeft haar UBO Register FAQ geüpdatet om rekening...
In toepassing van de norm permanente vorming moeten alle leden en stagiairs: (Minstens) 120 uur volgen op een periode van drie jaar en minstens 20 uur per jaar Minstens 84...
De laatste maanden zijn er veel verbeteringen doorgevoerd aan de soorten in eStox. Hieronder vind je de verschillende verrichtingen in eStox rond soorten en wat je waar kan aanpassen. Soorten...
Het is een jaarlijkse traditie geworden. Zodra de modeldocumenten voor de aangifte in de personenbelasting gepubliceerd zijn in het Belgisch Staatsblad, start het ITAA in samenwerking met een uitgever een...
Inschrijving. Attesten. KMO-portefeuille… Zit je soms ook met vragen over de opleidingen die het ITAA organiseert? De meest voorkomende vragen hebben we voor jou gebundeld en gepubliceerd in onze nieuwe...
Op dinsdag 10 mei heeft het ITAA nieuwe updates doorgevoerd in het BeExcellent-platform. Zoals gebruikelijk ontvingen de beheerders van jouw kantoor daarvan een bericht. Na de verwerking van de updates,...
Dit is een algemeen bericht naar aanleiding van feedback van onze leden. Indien je de factuur met de ledenbijdrage normaal hebt ontvangen en eventueel al hebt betaald of de betaling...
Het antwoord op deze vraag hangt af van het gegeven of je stagiair (fiscaal) accountant (zie 1.), stagiair gecertificeerd accountant (zie 2.), dan wel stagiair gecertificeerd belastingadviseur bent (zie 2.)....