Betaling in bulk voor jaarrekening: belangrijke melding van de NBB

De Nationale Bank van België (NBB) heeft dit jaar de werking van de balanscentrale vernieuwd. De diensten van de NBB stellen echter vast dat bij betalingen in bulk via overschrijving een misverstand heeft kunnen ontstaan.

We kregen onderstaande melding van de balanscentrale om zo hopelijk duidelijkheid te scheppen over de werking van bulkbetalingen via overschrijving.

Opgelet bij bulkbetalingen via overschrijving

Bij bulkbetalingen via overschrijving kan de betaling van het totaalbedrag alleen door één persoon worden gedaan. De gestructureerde mededeling kan slechts voor één betaling worden gebruikt. Gedeeltelijke betalingen met dezelfde gestructureerde mededeling door verschillende klanten zullen automatisch worden geweigerd.

Indien de neerlegging door verschillende klanten moeten worden betaald, moet één betaling per neerlegging worden verricht. Geen bulkbetaling.

Op de CCV-betaalpagina moet u altijd een betaalmethode kiezen (kaart of bankoverschrijving). De referentie op deze pagina kan niet worden gebruikt als mededeling voor een overschrijving.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Op 4 april 2022 werd SOFISTA vervangen door de nieuwe FILING-toepassing van de Nationale Bank van België (NBB). Omdat de nieuwe toepassing nog kinderziektes vertoonde, werd op vraag van het...
Het ITAA ontving veel meldingen omdat er problemen zouden zijn met de nieuwe Filing-toepassing van de balanscentrale. Het grote deel ervan gaat over het niet-berekenen van subtotalen. Er zijn ook...
De Nationale Bank van België (NBB) hernieuwt momenteel de applicatie van de balanscentrale om jaarrekeningen neer te leggen. Om ITAA-leden klaar te stomen, informeren de NBB en het ITAA samen...