Aanmelden op het ITAA-portaal via eID en itsme

Traditioneel meldt u zich op het ITAA-Portaal aan met uw e-mailadres en wachtwoord. Sinds 15 maart kan dat ook met eID of itsme op voorwaarde dat u uw rijksregisternummer in uw e-loket hebt ingegeven.

Als dit nog niet is gebeurd, kan u uw rijksregisternummer in het uw e-loket ingeven door zich via de klassieke methode aan te melden op het ITAA-Portaal. Dat gebeurt dus met uw e-mailadres dat gekend is bij het ITAA en uw wachtwoord. U kiest in de module “e-loket” de rubriek “Mijn profiel” / “Mijn gegevens”.

  • Meer informatie over het gebruik van eid vindt u hier.
  • Meer informatie over het gebruik van itsme vindt u hier.

 

Let wel: sommige profielen zijn gelinkt aan personen die meerdere trajecten volgen binnen het ITAA. Deze personen zullen slechts voor één traject kunnen aanmelden via eID of itsme. Standaard is dat ingesteld voor het profiel met de hoogste titel.

Ter illustratie: een “extern accountant” die “kandidaat-stagiair gecertificeerd accountant” is, kan zijn eID of itsme alleen koppelen aan het profiel “extern accountant”. Als deze persoon zich wil inloggen in de hoedanigheid van “kandidaat-stagiair”, dan kan dat alleen met zijn e-mailadres en wachtwoord.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Even lijkt het wel of ons interne telefoniesysteem in “ambtenarenmodus” staat. Wie ons opbelt, raakt wel binnen bij het onthaal, maar daarna wil de interne doorschakeling zijn werk niet doen....
Wie de laatste weken in het ITAA-portaal is geweest heeft allicht al onze nieuwe updates gemerkt. Sinds kort kunnen leden hun eigen ITAA-certificaat raadplegen en downloaden, of zien welke updates...
De laatste maanden zijn er veel verbeteringen doorgevoerd aan de soorten in eStox. Hieronder vind je de verschillende verrichtingen in eStox rond soorten en wat je waar kan aanpassen. Soorten...
Het is een jaarlijkse traditie geworden. Zodra de modeldocumenten voor de aangifte in de personenbelasting gepubliceerd zijn in het Belgisch Staatsblad, start het ITAA in samenwerking met een uitgever een...
Kan ik van stagemeester veranderen? Welke tools van het ITAA kan ik als stagiair gebruiken? Voor welke vakken kan ik een tussentijdse proef afleggen? Of hoe verloopt het bekwaamheidsexamen nu...
Inschrijving. Attesten. KMO-portefeuille… Zit je soms ook met vragen over de opleidingen die het ITAA organiseert? De meest voorkomende vragen hebben we voor jou gebundeld en gepubliceerd in onze nieuwe...
Dit is een algemeen bericht naar aanleiding van feedback van onze leden. Indien je de factuur met de ledenbijdrage normaal hebt ontvangen en eventueel al hebt betaald of de betaling...
De laatste update van eStox omvat twee belangrijke nieuwe functionaliteiten om uw communicatievoorkeuren in eStox aan te duiden op twee vlakken: Per register aangeven wie de UBO-meldingen dient te ontvangen...
Gezien het nieuwe telefoonsysteem van de FOD Financiën had het ITAA op verzoek van zijn leden de rechtstreekse contactcodes verkregen voor bepaalde soorten vragen. Na de publicatie van deze codes...
Het ITAA is erin geslaagd de contactcodes van een aantal diensten bij de FOD Financiën te verkrijgen. Hiermee beantwoorden we de vragen van heel wat leden die hiervan melding maakten...