ITAA-congres 2023 – Accountant en belastingadviseur: meer dan een beroep

In een week tijd bemachtigden 500 accountants en belastingadviseurs al een ticketje voor ons congres. Vanzelfsprekend organiseert het ITAA een hele rits eigen conferenties, maar vooral de miniconferenties zorgen voor hét succes van ons congres.

Onze exposanten organiseren samen niet minder dan 70 miniconferenties. Sommige sessies worden zelfs 13 keer georganiseerd!
Nog niet ingeschreven? Doe dat dan meteen op www.congres.itaa.be. Je ontdekt er ook het uitgebreide aanbod van (mini)conferenties.

Conferenties in de kijker

In vergelijking met vorig jaar is de aanpak van ons congres anders. Niet alleen behelzen onze conferenties fiscale en boekhoudtechnische thema’s. We focussen vooral op zogenaamde softskill-onderwerpen. We zetten er twee in de kijker:

‘Een pragmatische kijk op kantoororganisatie, een roadmap’, door Kathleen Cloosen.
Kantoororganisatie is meer dan de AWW in orde brengen, het vormt de basis voor een duidelijk overzicht en een heldere communicatie zowel met je cliënt als met je collega’s. Een efficiënte organisatie zorgt ook voor tijdsbesparing en beperkt blootstelling aan risico’s. We focussen op de kantoororganisatie vanuit verschillende invalshoeken.
Interne focus: hoe je kantoor optimaal organiseren
– Planning
– Compliance
– Procedures
– Handleiding AWW i.f.v. kwaliteitstoetsing
– Kwaliteit
– Risicobeperking
Externe focus: hoe de communicatie met de cliënt efficiënt laten verlopen
– Deontologie
– AWW-documenten

‘Stress erkennen en burn-out tegengaan op de werkvloer’, door Magalie Vincke
Burn-out is een groeiend maatschappelijk probleem. Herstellen van een burn-out duurt lang en is voor iedereen anders. Het kan een grote impact hebben op menselijk vlak, maar ook op economisch vlak. Om burn-out te voorkomen, moet er worden stilgestaan bij stressfactoren die iedere persoon individueel ervaart en hoe iemand hiermee omgaat. Maar wat is stress juist en hoe herken je die bij jezelf? En is stress iets negatiefs? Echter is het opvallend dat veel werknemers en werkgevers nog weinig weten over het fenomeen burn-out. In deze presentatie wordt er grondig stilgestaan bij hoe het welbevinden op het werk kan worden geoptimaliseerd.

Permanente vorming

De uren permanente vorming worden pro rata berekend op basis van je aanwezigheid. Bij iedere conferentie of miniconferentie scan je je telkens IN en UIT. Jouw aanwezigheid wordt genoteerd op je attest permanente vorming. Dat attest wordt na afloop van het congres automatisch opgeladen in je dossier permanente vorming. Je kan tot maximaal 9 uur permanente vorming verkrijgen.

Kostprijs & toegang

Je toegang tot het congres is volledig gratis! Nodig gerust één of meer kantoormedewerkers uit. Voor 70 euro (excl. btw) mogen ze deelnemen aan het congres. Deze kostprijs kan je bijna integraal laten subsidiëren via Liberform. Tenminste, als de kantoormedewerker tewerkgesteld is binnen het paritair comité 336.

Net als vorig jaar nodigt de Raad je samen met alle andere confraters en exposanten uit voor de afsluitende drink. Je kan de hele dag koffie, thee en water gratis bij vragen.

Parking en bereikbaarheid

Kom je met de wagen? Reserveer alvast je parkeerplekje via Brussels Expo – Parking C. Brussels Expo is bovendien heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.  

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Ivan Meganck

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Het ITAA studentencongres zal dit jaar op 7 november plaatsvinden.  De hoogdag voor alle ITAA-leden is op 8 november.  Ons team wil zoveel mogelijk onderwijsinstellingen en dienstverleners uit onze sector...
Niet minder dan 4.200 enthousiaste deelnemers proefden van een onvergetelijk congres. Deze succesvolle tweede editie toont opnieuw aan dat het ITAA-Congres de jaarlijkse place to be is die niemand van...
Ben je op zoek naar nieuwe software? Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste digitale toepassingen voor accountants en belastingadviseurs? Dan heeft het ITAA daar een passend antwoord...
Een combinatie van kennis bijspijkeren en ervaringen delen. Op 10 november staan maar liefst 15 conferenties op het programma van ons 2de ITAA-Congres: hedendaagse thema’s als e-facturatie, duurzaamheidsverslaggeving, artificiële intelligentie,...
E-facturatie, duurzaamheidsverslaggeving, artificiële intelligentie, cyberveiligheid… Maar ook vaste thema’s zoals kantoororganisatie, welzijn op het werk of kwaliteitstoetsing. Met 15 conferenties in beide landstalen en 2 Engelstalige conferenties hebben we voor...