Het ITAA-Congres 2023: de “place to be” voor de sector!

Niet minder dan 4.200 enthousiaste deelnemers proefden van een onvergetelijk congres. Deze succesvolle tweede editie toont opnieuw aan dat het ITAA-Congres de jaarlijkse place to be is die niemand van de sector wil missen!

De “place to be” voor de jongeren van het beroep

Ongeveer 1.200 studenten uit fiscale en accountancy-opleidingen gingen in op de uitnodiging van het Instituut om op 9 november, de dag vóór het congres, van de sfeer te proeven en de smaak voor het beroep te krijgen. Ook onze gloednieuwe leden kregen samen met hun stagemeesters een warme verwelkoming. Onze toekomst is gegarandeerd!

De “place to be” voor de leden en hun medewerkers

Op 9 en 10 november vonden bijna 2.400 ITAA-leden en hun medewerkers elkaar om te praten over wat belangrijk is voor ons beroep. Kwaliteit, duurzaamheid en digitalisering zijn maar enkele voorbeelden van fundamentele veranderingen die een grote impact hebben op onze beroepsuitoefening en die uitgebreid aan bod kwamen. Ook de vele miniconferenties van de exposanten waren een bron van informatie.

De “place to be” voor alle stakeholders van ons beroep

Maar het ITAA-Congres is meer dan een congres met boeiende conferenties en interessante exposanten. Het is dé ontmoetingsplaats voor alle stakeholders van ons beroep: studenten, professoren, stagiairs, accountants, belastingadviseurs, beroepsverenigingen, vertegenwoordigers van (inter)nationale organisaties, administraties, exposanten en noem maar op. Ook het ITAA zelf was met meer dan 50 medewerkers massaal aanwezig om je te helpen en om je vragen te beantwoorden.

De “place to be” waar politici naar ons luisteren

De resultaten van de jaarlijkse ITAA-barometer waren geen verassing: de hoge administratieve belasting op ons beroep en de moeilijke zoektocht naar medewerkers stonden hoog op de lijst. Op beide politieke debatten vroegen we aan vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen hoe zij dat willen aanpakken. Met op het einde een warme oproep van onze voorzitter: “Verlaag de administratieve lasten en verbeter de overheidstools.”

Terugblikken met foto’s

Was je een van de 4.200 deelnemers? Dan hebben we goed nieuws! Je kan immers nagenieten: we maakten een speciale pagina met foto’s van beide congresdagen. Je kan je eigen momenten herbeleven en foto’s (van jezelf) downloaden.

Mocht je bij nazicht van de beelden je niet goed voelen bij één of meerdere beelden of een klacht hebben over één of meerdere beelden, gelieve dan de DPO van het ITAA te contacteren op privacy@itaa.be

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Liesbet Dhaene
Nele Muys

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

In een week tijd bemachtigden 500 accountants en belastingadviseurs al een ticketje voor ons congres. Vanzelfsprekend organiseert het ITAA een hele rits eigen conferenties, maar vooral de miniconferenties zorgen voor...
Ben je op zoek naar nieuwe software? Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste digitale toepassingen voor accountants en belastingadviseurs? Dan heeft het ITAA daar een passend antwoord...
Een combinatie van kennis bijspijkeren en ervaringen delen. Op 10 november staan maar liefst 15 conferenties op het programma van ons 2de ITAA-Congres: hedendaagse thema’s als e-facturatie, duurzaamheidsverslaggeving, artificiële intelligentie,...
E-facturatie, duurzaamheidsverslaggeving, artificiële intelligentie, cyberveiligheid… Maar ook vaste thema’s zoals kantoororganisatie, welzijn op het werk of kwaliteitstoetsing. Met 15 conferenties in beide landstalen en 2 Engelstalige conferenties hebben we voor...