Uitbreiding financiële sancties tegen Rusland: verbod op uitvoering boekhoudkundige en fiscale opdrachten!

Ik heb een contract afgesloten met een Russische persoon of entiteit. Kan ik dit contract (verder) uitvoeren? Kan ik nog betalingen uitvoeren naar of ontvangen uit Rusland? Op deze en vele andere vragen kan je een antwoord vinden op de website van de FOD Financiën: FAQ sanctieregime Rusland-Oekraïne.

Verbod op uitvoering opdrachten

Op de pagina Sanctiepakketten kan je hel wat nuttige informatie vinden wanneer je te maken hebt met Russische personen of entiteiten. In dat verband willen we alvast melden dat accountants en belastingadviseurs volgens het meest recente sanctiepakket geen boekhoudkundige of fiscale opdrachten mogen uitvoeren. Wij wijzen hierbij vooral op artikel 5 quindecies van Verordening (EU) nr. 833/2014.

Accountants en belastingadviseurs mogen volgens het meest recente sanctiepakket geen boekhoudkundige of fiscale opdrachten uitvoeren!

Ook impact op gebied van douane en accijnzen

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft ervoor gezorgd dat de Europese Unie heel wat maatregelen moest nemen, waarvan verschillende ook een impact hebben op de werking van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen.

Voor alle actuele informatie kan je terecht op volgende pagina’s:

Gerelateerde artikelen

|

Een nieuw sanctiepakket (hoofdzakelijk betreffende Verordening (EU) nr. 269/2014 betreffende beperkende maatregelen met betrekking tot acties die de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne ondermijnen of bedreigen en Verordening...
Op 1 maart stuurden we een eerste Flash-bericht naar aanleiding van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Sindsdien hebben heel wat landen, waaronder België, economische sancties uitgevaardigd tegen Rusland. Intussen...
De Europese Unie heeft beperkende maatregelen ingesteld als gevolg van de crisis in Oekraïne. Deze gelden op de in- en uitvoer van onder andere goederen naar Rusland en de oblasten...