Ondernemingsnummers beginnen vanaf januari 2023 met cijfer 1

Binnenkort zal de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) nummers toekennen die starten met het cijfer 1. Het Instituut raadt zijn leden dan ook aan om alle toepassingen die gebruikmaken van het ondernemingsnummer daarop aan te passen.

Vaste vorm

Zodra een entiteit zich inschrijft in de KBO ontvangt ze een uniek identificatienummer, ook bekend onder het ondernemingsnummer. De structuur van zo’n nummer heeft een vaste vorm, ZNNN.NNN.NNN. Dat werd zo vastgelegd bij KB van 23 juni 2003.

0-reeks bijna uitgeput

Tot nu toe werd altijd de 0-reeks gebruikt. Zodra deze reeks is uitgeput, zullen ondernemingsnummers toegekend worden waarvan het eerste nummer 1 is: 1xxx.xxx.xxx (1-reeks). Alle resterende ondernemingsnummers die met 0 beginnen, zullen komend jaar worden toegekend. 

 

Voor meer informatie verwijzen we naar de website van FOD Economie.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Op 1 juni zijn een aantal wijzigingen ingegaan op de regelgeving over de wettelijke garantie van goederen en diensten ten voordele van de consument. Het bewijs dat een product of...
Ontdek het in het Overzicht van de Belgische economie In het derde kwartaal van 2021 groeide het Belgische bbp met 4,9 % op jaarbasis, een trager tempo dan in het...
Laat uw stem horen De federale overheidsdiensten houden momenteel een enquête onder de bezoekers van hun websites. Gezien de vele communicatieproblemen die wij ondervinden, hoofdzakelijk bij FOD Financiën, achten wij...
Op 1 maart stuurden we een eerste Flash-bericht naar aanleiding van het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Sindsdien hebben heel wat landen, waaronder België, economische sancties uitgevaardigd tegen Rusland. Intussen...
Sinds 9 augustus 2018 is het verboden voor handelaars om klanten een toeslag of extra kost te vragen voor betalingen met een betaalkaart of via overschrijving of domiciliëring, zowel in de winkel...