EFAA: Johan De Coster verlengt zijn mandaat in raad van bestuur

Op 26 mei 2023 vond de algemene vergadering van European Federation of Accountants and Auditors for small and medium-sized enterprises (EFAA for SME’s) plaats in Lissabon. Eén van de agendapunten was de (her)benoeming van de raad van bestuur. Het mandaat van Johan De Coster (raadslid van het ITAA) als bestuurder van EFAA werd verlengd voor een termijn van vier jaar. Salvador Marín (Spanje) volgt zichzelf op als voorzitter.

EFAA behartigt reeds bijna 30 jaar de belangen van de kleine en middelgrote kantoren binnen Europa. Het vertegenwoordigt op vandaag ongeveer 400.000 accountants, bedrijfsrevisoren en belastingadviseurs.

Momenteel hecht EFAA veel belang aan de impact van duurzaamheidsrapportering op de kmo’s en kleine(re) accountantskantoren en aan de internationale controlenorm voor kmo’s. Daarnaast wil het een inspiratiebron zijn om de toekomst van accountantskantoren – zowel op het vlak van digitalisering als van talentwerving – te garanderen.

Naast Johan De Coster wordt het ITAA vertegenwoordigd door Noël De Rudder, die zetelt in de Digital Working Group van EFAA.

Meer info vind je hier.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

ITAA

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Neem deel aan de EFAA-enquête over de aantrekkelijkheid van het accountancyberoep in België. Jouw inzichten zijn van onschatbare waarde om de branche te versterken. Vul de enquête vandaag nog in...
International Federation of Accountants and Auditors for SMEs (EFAA), International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) en International Federation of Accountants (IFAC) organiseren samen een webinar over de geplande wijzigingen...
Reeds eerder heeft het ITAA gepubliceerd over de wereldwijde ontwikkelingen inzake duurzaamheidsrapporteringen.[1] Dit dossier evolueert voortdurend. Accountancy Europe heeft een verklaring gepubliceerd waarin zijn belangrijkste opmerkingen over de algemene aanpak...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG General Assembly Meeting, 1 March 2022 Salvador Marin, EFAA President, and Paul Thompson, EFAA Director joined this teleconference call. The main agenda item was approval of the...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG General Assembly Meeting, 15 February 2022 Salvador Marin, EFAA President, joined this teleconference call to approve the appointment of the EFRAG Administrative Board member on the civil...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG Member Organisations, 13 January 2022 Salvador Marin, EFAA President, and Paul Thompson joined this teleconference call to discuss revisions to EFRAG’s Statutes and Internal Rules as...
Introduction Smaller, less complex entities play a vital role in the world’s economy. This is especially true here in Europe. The International Audit and Assurance Standards Board (IAASB) believes that...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG General Assembly, 16 December 2021 Salvador Marin, Paul Thompson and Sara Zambelli participated in this online meeting. EFAA is supportive of EFRAG’s future governance and finance proposals and looks forward...
here was an error in the Latest from Brussels N° 19. Please find below the paragraph concerned, corrected. European Commission’s Public Consultation on Corporate Reporting Ecosystem Just Published The European...
EFAA International Conference 2021 – COVID-19: SMPs Recovering Smarter, Stronger and SustainableOn 22 October 2021 EFAA, for the first time it its 26-year history, hosted as a hybrid event its...