Exclusive Webinar – Audits of Less Complex Entities Update

International Federation of Accountants and Auditors for SMEs (EFAA), International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) en International Federation of Accountants (IFAC) organiseren samen een webinar over de geplande wijzigingen in de door de International Auditing and Assurance Standards Board voorgestelde ontwerpnorm genaamd Audits of Less Complex Entities (ISA for LCE). Dit webinar zal ingaan op de wijzigingen sinds het voorontwerp van de IAASB en het verwachte tijdschema voor het project, en biedt deelnemers de gelegenheid om vragen te stellen.

Het webinar gaat door op 16 februari 2023, van 14 tot 15 uur CET (Europese tijd).

Registeren kan online.

Zie hieronder voor meer informatie.

We would like to invite you to a webinar on planned changes to the International Auditing and Assurance Standards Board’s proposed standard for Audits of Less Complex Entities (ISA for LCE) on February 16, 2023, hosted by the European Federation of Accountants and Auditors for SMEs, IAASB and the International Federation of Accountants. The one-hour webinar will address changes since the IAASB’s exposure draft and the forecasted project timeline, as well as provide an opportunity for participants to ask questions.

Date & Time

Thursday February 16, 2023: 8:00- 9:00 am ET/ 2:00-3:00 pm CET

The webinar will be in English with simultaneous interpretation into French and Spanish.

Speakers

  • Salvador Marin, EFAA President
  • Paul Thompson, EFAA Director
  • Kai Morten Hagen, IAASB Member and IAASB Audits of LCEs Task Force Chair
  • Amy Fairchild, IAASB Principal
  • Monica Foerster, Partner at Confidor and IFAC SMP Advisory Group Chair
  • Christopher Arnold, IFAC Director

REGISTER NOW

Please note there is limited capacity, so we recommend registering early. The event will also be livestreamed on IFAC’s YouTube channel.

Audits of Less Complex Entities Background

Smaller, less complex entities play a vital role in the world’s economy. In an increasingly complex world with evolving reporting needs, a need for a set of high-quality requirements tailored for the audits of less complex entities has emerged.

The IAASB’s exposure draft, Proposed International Standard on Auditing for Audits of Less Complex Entities (ISA for LCE), was open for public consultation until early 2022. Since then, the IAASB has evaluated feedback received and made further revisions to the draft ISA for LCEs, including to the authority, targeted areas of the proposed standard, and incorporated requirements for audits of group financial statements. The IAASB approved an exposure draft to incorporate groups audits at its December 2022 meeting.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

ITAA

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Neem deel aan de EFAA-enquête over de aantrekkelijkheid van het accountancyberoep in België. Jouw inzichten zijn van onschatbare waarde om de branche te versterken. Vul de enquête vandaag nog in...
Op 26 mei 2023 vond de algemene vergadering van European Federation of Accountants and Auditors for small and medium-sized enterprises (EFAA for SME’s) plaats in Lissabon. Eén van de agendapunten...
De doelstellingen rond duurzame ontwikkeling in de strijd tegen de klimaatopwarming dwingen de publieke sector tot dringende actie. Tot nu toe bestaat echter geen internationaal kader waardoor de overheden niet...
Er is al veel gezegd en geschreven over de ingrijpende mogelijkheden van digitale transformatie voor accountancykantoren, maar wat zijn de opportuniteiten voor kleine en middelgrote kantoren (SMP’s) en hoe ver...
Reeds eerder heeft het ITAA gepubliceerd over de wereldwijde ontwikkelingen inzake duurzaamheidsrapporteringen.[1] Dit dossier evolueert voortdurend. Accountancy Europe heeft een verklaring gepubliceerd waarin zijn belangrijkste opmerkingen over de algemene aanpak...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG General Assembly Meeting, 1 March 2022 Salvador Marin, EFAA President, and Paul Thompson, EFAA Director joined this teleconference call. The main agenda item was approval of the...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG General Assembly Meeting, 15 February 2022 Salvador Marin, EFAA President, joined this teleconference call to approve the appointment of the EFRAG Administrative Board member on the civil...
EFAA Leadership’s Activities EFRAG Member Organisations, 13 January 2022 Salvador Marin, EFAA President, and Paul Thompson joined this teleconference call to discuss revisions to EFRAG’s Statutes and Internal Rules as...
Naast de technologische (r)evolutie binnen de accountancy wereld, worden we vandaag meer dan ooit geconfronteerd met bijkomende wet- en regelgeving. Zowel op nationaal (CBN-adviezen) als op internationaal (IAASB normen) vlak...
The SSB NomCo has approved and issued the two Invitations for Application to the International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) and the International Ethics Standards Board for Accountants (IESBA),...