Heb jij feedback over de invoering van DAC7?

In maart 2021 keurde de Europese Unie formeel de herziening van Richtlijn 2011/16/EU betreffende de administratieve samenwerking op het gebied van de belastingen en omvattende de rapportage van verkoop en diensten die worden uitgevoerd via digitale platforms, zoals Uber en Airbnb (DAC7), goed.

Volgens de nieuwe regels van DAC7 moeten aanbieders van digitale platformen rapporteren over de inkomsten van verkopers die voor hun activiteiten gebruikmaken van het digitale platform. De rapporten worden automatisch uitgewisseld met de lidstaten.

De fiscale administratie heeft daarom op 14 januari 2022 een FAQ gepubliceerd die bepaalde aspecten verduidelijkt.

Oproep

Heb je cliënten die van deze digitale platformen gebruikmaken voor hun activiteiten en die gevolgen ondervinden door DAC7? Stuur ons gerust jouw opmerkingen door over de eventuele moeilijkheden bij de invoering van DAC7.

Deze opmerkingen zal het ITAA vervolgens doorgeven aan de fiscale administratie. Met z’n allen zullen we zodoende de werking optimaliseren. 

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Kan ik van stagemeester veranderen? Welke tools van het ITAA kan ik als stagiair gebruiken? Voor welke vakken kan ik een tussentijdse proef afleggen? Of hoe verloopt het bekwaamheidsexamen nu...
Gezien het grote succes van onze BeExcellent-workshops 2022 hebben wij een aantal extra plaatsen gecreëerd. Deze plaatsen zijn beschikbaar zowel voor deelname ter plaatse als op afstand. Beschikbare workshops in...
Allicht had je het zelf al ondervonden, het accountantsberoep vormt al jarenlang een vaste waarde in de lijst met knelpuntberoepen. Meer nog: de laatste twee jaar staat het beroep van...
Inschrijving. Attesten. KMO-portefeuille… Zit je soms ook met vragen over de opleidingen die het ITAA organiseert? De meest voorkomende vragen hebben we voor jou gebundeld en gepubliceerd in onze nieuwe...
Het ITAA zou graag zien dat het grote publiek zich realiseert dat ons beroep intens, gevarieerd en gebaseerd is op menselijke relaties. Met andere woorden, accountant of belastingadviseur zijn in...
Op dinsdag 10 mei heeft het ITAA nieuwe updates doorgevoerd in het BeExcellent-platform. Zoals gebruikelijk ontvingen de beheerders van jouw kantoor daarvan een bericht. Na de verwerking van de updates,...
Het antwoord op deze vraag hangt af van het gegeven of je stagiair (fiscaal) accountant (zie 1.), stagiair gecertificeerd accountant (zie 2.), dan wel stagiair gecertificeerd belastingadviseur bent (zie 2.)....
De eerste 2 modules gaan door op 5 mei, deontologie in de voormiddag en riskmanagement in de namiddag. Er zijn nog plaatsen vrij! Dit jaar kunnen we deze vorming opnieuw...
De Nationale Raad van het BIBF en de Raad van het IAB hadden op 31 maart 2020 respectievelijk een richtlijn en een norm goedgekeurd voor de toepassing van de wet...
Zij neemt de taak officieel op vanaf 1 april 2022. Met Liesbet Dhaene kiest het ITAA voor een manager die de sector van de economische beroepen door en door kent....