Uw cliënt wijzigt het UBO-register zonder u als raadgever daarover in te lichten!

Hoe kan u dat op een andere manier te weten komen? Heel eenvoudig: u kan dat zien in eStox, het elektronisch aandeelhoudersregister gemaakt door ITAA in samenwerking met FedNot. Hoe? Naast de naam van uw cliënt in het overzicht van de aandeelhoudersregisters komt een rode bol te staan. Er is immers een permanente link tussen het aandeelhoudersregister en het UBO-register. Die link werkt in beide richtingen.

Als u met eStox werkt, dan is uw eerste pagina een overzicht van de vennootschappen.

Vennootschapsoverzicht in eStox

Een rode bol in uw vennootschapsoverzicht wijst op een ontbrekende info
of op een wijziging in het UBO-register

Zoals u op bovenstaand voorbeeld kan zien, heeft één vennootschap een rode bol.

De oorzaak is ofwel:

  • De cliënt heeft een wijziging aangebracht zonder dit ook in het aandeelhoudersregister te veranderen;
  • Of er ontbreken gegevens om een juiste doorsturing te doen vanuit het aandeelhoudersregister naar het UBO-register.

Door naar de vennootschap zelf door te klikken en vervolgens op het symbool ‘UBO’ (linkse kolom onderaan), krijgt u alle nodige uitleg om dit probleem te analyseren.

Dus nog een reden om eStox te gebruiken. Het ITAA helpt zo elk kantoor in een goed beheer van zijn UBO-registers. Het is de enige manier om een permanent correct overzicht te houden op al uw UBO-registers.

Veel succes

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Bart Van Coile
Johan De Coster

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Na de lange onderbreking van de dienstverlening op 3 en 4 juli eiste het ITAA een reactie van de FOD en het kabinet van de aftredende minister. De minister heeft...
De beroepsvereniging OECCBB (“l’Ordre”) heeft, samen met haar voorzitter Gérard Delvaux, haar ondervoorzitter Emmanuel Degrève en vier van haar leden, een procedure in kortgeding tegen het ITAA ingesteld. De beroepsvereniging...
De nieuwe versie van eStox (1.27) bevat een reeks nieuwe functionaliteiten die de flexibiliteit en het gebruiksgemak verbeteren. De nieuwe versie laat nu toe om een specifieke gebruiker en/of een...
Op 12 september werd een nieuwe release van eStox uitgevoerd. Met deze nieuwe update (v1.26.0) worden een reeks functies toegevoegd, verbeterd of gewijzigd. Zo zal je toegangen tot registers kunnen...
FOD Financiën is zich bewust van de digitale uitdagingen in de accountancysector en streeft naar een dienstverlening op maat van de gebruiker. Daarom startte de overheidsdienst in 2022 in samenwerking...
Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen. Verschillende mediagroepen helpen hun lezers, kijkers of luisteraars bij het invullen van hun belastingaangifte. Dit jaar deden de verschillende journalisten van HLN/VTM Nieuws, RTL-TVi...
Dit is een algemeen bericht naar aanleiding van feedback van onze leden. Indien je de factuur met de ledenbijdrage normaal hebt ontvangen en eventueel al hebt betaald of de betaling...
De nieuwe Raad is op 6 juni 2023 voor het eerst na de algemene vergadering van 22 april 2023 samengekomen. Een van de agendapunten was de samenstelling van het uitvoerend...
De nieuwe regeling voor de aangiftes in de personenbelasting (inkomstenjaar 2022) stelt je voor uitdagingen. Niet alleen ophet vlak van werkdruk, maar ook communicatie. Je cliënten moeten helder en snel...
De gesprekken tussen de IT-ontwikkelaars van de verschillende administraties binnen FOD Financiën en het ITAA verliepen niet altijd even vlot, vaak waren ze zelfs onbestaande. Er ontstond een soort leemte...