Uw cliënt wijzigt het UBO-register zonder u als raadgever daarover in te lichten!

Hoe kan u dat op een andere manier te weten komen? Heel eenvoudig: u kan dat zien in eStox, het elektronisch aandeelhoudersregister gemaakt door ITAA in samenwerking met FedNot. Hoe? Naast de naam van uw cliënt in het overzicht van de aandeelhoudersregisters komt een rode bol te staan. Er is immers een permanente link tussen het aandeelhoudersregister en het UBO-register. Die link werkt in beide richtingen.

Als u met eStox werkt, dan is uw eerste pagina een overzicht van de vennootschappen.

Vennootschapsoverzicht in eStox

Een rode bol in uw vennootschapsoverzicht wijst op een ontbrekende info
of op een wijziging in het UBO-register

Zoals u op bovenstaand voorbeeld kan zien, heeft één vennootschap een rode bol.

De oorzaak is ofwel:

  • De cliënt heeft een wijziging aangebracht zonder dit ook in het aandeelhoudersregister te veranderen;
  • Of er ontbreken gegevens om een juiste doorsturing te doen vanuit het aandeelhoudersregister naar het UBO-register.

Door naar de vennootschap zelf door te klikken en vervolgens op het symbool ‘UBO’ (linkse kolom onderaan), krijgt u alle nodige uitleg om dit probleem te analyseren.

Dus nog een reden om eStox te gebruiken. Het ITAA helpt zo elk kantoor in een goed beheer van zijn UBO-registers. Het is de enige manier om een permanent correct overzicht te houden op al uw UBO-registers.

Veel succes

Gerelateerde artikelen

|

De laatste maanden zijn er veel verbeteringen doorgevoerd aan de soorten in eStox. Hieronder vind je de verschillende verrichtingen in eStox rond soorten en wat je waar kan aanpassen. Soorten...
De laatste update van eStox omvat twee belangrijke nieuwe functionaliteiten om uw communicatievoorkeuren in eStox aan te duiden op twee vlakken: Per register aangeven wie de UBO-meldingen dient te ontvangen...
Goed nieuws voor ITAA-leden die eStox en Syneton-oplossingen gebruiken. Tot voor kort werden deze leden genoodzaakt gegevens zowel in eStox als in AdminPulse in te voeren. Voortaan is dat dankzij...
In november hebben 1.500 nieuwe ondernemingen voor een aandelenregister in eStox gekozen. Meer dan 1.000 deden dat via hun accountant of belastingadviseur: een stijging van maar liefst 143% t.a.v. november...
eStox blijft evolueren: Hierbij de belangrijkste recente updates, hieronder vindt u meer details. Kapitaalsverhoging Nieuwe samenwerkingsovereenkomst De volledige release notes vindt u in bijlage. (1.09 + 1.10) 1.      Kapitaalsverhoging zonder...
In mei 2021 werden enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd in eStox. Het gaat concreet om de volgende punten: effectenhouders die niet gekoppeld zijn aan transacties verwijderen de jaarlijkse UBO-herbevestiging een vernieuwd...
Bij het registreren van een nieuw register in eStox, moest de gebruiker twee flows doorlopen: het eerste om de vennootschap aan te maken en het tweede om de aandelen in...
Steeds meer leden ontdekken het elektronische effectenregister eStox. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende vragen rond de toegang ervan. Wie heeft toegang tot eStox? Alle externe en interne leden van het...
Goed nieuws en een nieuwe troef voor eStox eStox is het digitale aandelenregister aangeboden door de notarissen, accountants en belastingadviseurs. Met dat betrouwbare online register komen we tegemoet aan de...
Steeds meer leden vinden de weg naar het ITAA-portaal en de bijhorende modules. Om u te begeleiden bij uw vragen rond het elektronisch effectenregister eStox, zullen we de komende weken...