eStox facturatiegids

LOGO eStox RGB (1)

Steeds meer leden vinden de weg naar het ITAA-portaal en de bijhorende modules. Om u te begeleiden bij uw vragen rond het elektronisch effectenregister eStox, zullen we de komende weken artikels schrijven om u op weg te helpen. In de ITAA-ACcTUA van 7 december vond u reeds een artikel over de link met het rijksregister in eStox: https://blog.be.accountants/nl/article/estox-automatisch-gelinkt-met-rijksregister/9993. Deze week houden we de kostprijs en de facturatie van de module onder de loep.

Voor een creatie van een vennootschap in de live omgeving van eStox betaalt u € 20 exclusief btw en voor elke inschrijving in een register betaalt u per betrokken effectenhouder € 5 exclusief btw. Alle andere acties die niet leiden tot een inschrijving, zoals consultaties of de vennootschapsinformatie bijwerken, zijn kosteloos.

De verrichtingen worden vervolgens via de module maandelijks gefactureerd aan de persoon of de vennootschap die u selecteert uit het drop-downmenu wanneer u inlogt via het ITAA-portaal: https://portal.itaa.be.

Het staat u vrij deze kosten al dan niet te verrekenen aan de vennootschap en een vergoeding te vragen voor het geleverde werk. Wat meteen ook de reden is dat er op de publieke eStox-pagina geen tarieven vermeld worden.

Op uw maandelijkse factuur ziet u voor elk type transactie, creatie van vennootschap of inschrijving in het register, het totale aantal lijnen dat aangerekend werd per dossier. In de module zelf kan u ook steeds de details zien per dossier door in de rechterbovenhoek op uw naam te klikken en vervolgens “facturatie” te selecteren.

In het facturatiescherm krijgt u vervolgens een overzicht van de verrichtingen die gefactureerd werden of aangerekend zullen worden op de eerstvolgende maandelijkse factuur. De verrichtingen worden chronologisch getoond, met de meest recente verrichtingen in het eerste scherm.

Per verrichting ziet u hier de volgende informatie:

  • Voor welke vennootschap deze verrichting was
  • Op welke datum de verrichting geregistreerd is
  • Welk type verrichting het was: oprichting, inschrijving aandelen, overdracht, etc.
  • Hoeveel lijnen in een dossier er betrokken zijn bij de verrichting in kwestie

Als u op een verrichting klikt, krijgt u bijkomende informatie te zien:

  • Het ondernemingsnummer van de cliënt
  • De naam van het kantoor dat de actie gedaan heeft
  • De voornaam en naam van de gebruiker die de verrichting uitgevoerd heeft
  • Het e-mailadres van de gebruiker die de transactie uitgevoerd heeft

Indien u bijkomende vragen heeft over eStox, mag u contact opnemen met de Service Desk via servicedesk@itaa.be of +32 (0)2 221 10 00.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

De laatste maanden zijn er veel verbeteringen doorgevoerd aan de soorten in eStox. Hieronder vind je de verschillende verrichtingen in eStox rond soorten en wat je waar kan aanpassen. Soorten...
De laatste update van eStox omvat twee belangrijke nieuwe functionaliteiten om uw communicatievoorkeuren in eStox aan te duiden op twee vlakken: Per register aangeven wie de UBO-meldingen dient te ontvangen...
Goed nieuws voor ITAA-leden die eStox en Syneton-oplossingen gebruiken. Tot voor kort werden deze leden genoodzaakt gegevens zowel in eStox als in AdminPulse in te voeren. Voortaan is dat dankzij...
Hoe kan u dat op een andere manier te weten komen? Heel eenvoudig: u kan dat zien in eStox, het elektronisch aandeelhoudersregister gemaakt door ITAA in samenwerking met FedNot. Hoe? Naast...
In november hebben 1.500 nieuwe ondernemingen voor een aandelenregister in eStox gekozen. Meer dan 1.000 deden dat via hun accountant of belastingadviseur: een stijging van maar liefst 143% t.a.v. november...
eStox blijft evolueren: Hierbij de belangrijkste recente updates, hieronder vindt u meer details. Kapitaalsverhoging Nieuwe samenwerkingsovereenkomst De volledige release notes vindt u in bijlage. (1.09 + 1.10) 1.      Kapitaalsverhoging zonder...
In mei 2021 werden enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd in eStox. Het gaat concreet om de volgende punten: effectenhouders die niet gekoppeld zijn aan transacties verwijderen de jaarlijkse UBO-herbevestiging een vernieuwd...
Bij het registreren van een nieuw register in eStox, moest de gebruiker twee flows doorlopen: het eerste om de vennootschap aan te maken en het tweede om de aandelen in...
Steeds meer leden ontdekken het elektronische effectenregister eStox. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende vragen rond de toegang ervan. Wie heeft toegang tot eStox? Alle externe en interne leden van het...
Goed nieuws en een nieuwe troef voor eStox eStox is het digitale aandelenregister aangeboden door de notarissen, accountants en belastingadviseurs. Met dat betrouwbare online register komen we tegemoet aan de...