Nieuwe updates in BeExcellent

Op dinsdag 10 mei heeft het ITAA nieuwe updates doorgevoerd in het BeExcellent-platform. Zoals gebruikelijk ontvingen de beheerders van jouw kantoor daarvan een bericht. Na de verwerking van de updates, zie je de nieuwe aanpassingen ook in jouw BeExcellent-omgeving.

Hieronder vind je het volledige overzicht van de nieuwe artikelen en waar deze gevonden kunnen worden. Verder zijn een aantal verbeteringen gedaan aan bestaande artikelen. Ook werkt de Cel BeExcellent aan het updaten van de structuur. Hiervan kun je de eerste elementen terugvinden op BeExcellent.

 • Is een volmacht van de cliënt vereist om de opdracht van een confrater over te nemen?
  • Modellen en tools > Deontologie confraterneel
 • 2022 Handleiding stagedagboek
  • Organisatie en procedures kantoor > Personeel > Begeleiding, kennisoverdracht en ervaring
 • Twee artikelen rond AWW – Geconsolideerde versie van de IAB-norm en de BIBF-richtlijn (Inleiding en geconsolideerde tekst zelf)
  • Regelgeving > Normen, gedragsregels en beslissingen > Witwaspreventie – IAB norm en BIBF richtlijn
 • Aansprakelijkheidsclausule voor financiële rapporten (kader-gebruik)
  • Modellen en tools > Cliëntendossiers

Heb je nog vragen met betrekking tot BeExcellent, neem dan contact met ons op via servicedesk@itaa.be.

Gerelateerde artikelen

|

Zoals aangekondigd met de laatste BeExcellent update eind september, zullen de kleuren van uw BeExcellent-omgeving in de tweede helft van oktober wijzigen. Om wat meer rust te brengen in uw...
In november vorig jaar stelde het ITAA je via BeExcellent de nieuwe opdrachtbrief ter beschikking. Voortaan bestaat de opdrachtbrief en de bijbehorende algemene voorwaarden ook in het Engels. Een Duitse...
De verplichting om een anoniem, specifiek en onafhankelijk kanaal voor het melden van inbreuken op de AWW (hierna, ‘het interne klokkenluiderskanaal’) op te zetten, geldt niet voor alle kantoren van...
In de praktijk heerst er in de kantoren nog steeds veel onzekerheid over de interpretatie van het begrip ‘occasionele cliënt’. Toch kunnen leden via de kwalificatie ‘occasionele cliënt’ in principe...
Migrantensmokkel is een misdaad die over de hele wereld aanzienlijke winsten oplevert, waarbij criminele netwerken gedijen bij een grote vraag naar hun diensten en een gering risico op ontdekking. Het...
Beste leden, Zoals al in verschillende ITAA-publicaties werd vermeld, moet elk kantoor intern compliancefuncties aanwijzen die een sleutelrol spelen bij de voorkoming van het witwassen van geld en de financiering...
Wat is een cryptomunt? Cryptomunten of cryptovaluta’s[1] kunnen we definiëren als digitaal geld dat naar iedereen in de wereld kan worden gestuurd zonder tussenkomst van een bank. Bij een transactie...
De CFI publiceerde recent een lijst met de belangrijkste criteria om melders te helpen de kwaliteit van hun meldingen te verbeteren, wat ook een invloed zou moeten hebben op de...
In toepassing van de norm permanente vorming moeten alle leden en stagiairs: (Minstens) 120 uur volgen op een periode van drie jaar en minstens 20 uur per jaar Minstens 84...
Kan ik van stagemeester veranderen? Welke tools van het ITAA kan ik als stagiair gebruiken? Voor welke vakken kan ik een tussentijdse proef afleggen? Of hoe verloopt het bekwaamheidsexamen nu...