Judicial expertise in accountancy and finance, its technological environment, and its European dimension

Op 4 mei organiseert het ITAA in samenwerking met EEEI, IBR, NFFI, CECAV en CNECJ een internationaal colloquium voor gerechtsdeskundigen.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Op 26 mei 2023 vond de algemene vergadering van European Federation of Accountants and Auditors for small and medium-sized enterprises (EFAA for SME’s) plaats in Lissabon. Eén van de agendapunten...
In dit nieuw ontwerpadvies onderzoekt de Commissie in hoeverre rekening kan of moet worden gehouden met mogelijke toekomstige loonstijgingen bij de boeking van de schuld Vakantiegeld op de afsluitdatum van...
Naar aanleiding van talrijke klachten van haar leden vroeg het ITAA aan de FOD Financiën om opheldering over de redenen waarom alle aangiften met een tegoed die voor eind augustus...
Het ITAA heeft het opleidingstraject van Hogeschool PXL en VIVES/Brugge Business Hogeschool goedgekeurd. Dankzij die opleiding kunnen studenten de nodige stappen zetten richting een ITAA-erkenning. Het ITAA blijft vanzelfsprekend verantwoordelijk...
De doelstellingen rond duurzame ontwikkeling in de strijd tegen de klimaatopwarming dwingen de publieke sector tot dringende actie. Tot nu toe bestaat echter geen internationaal kader waardoor de overheden niet...
Het ITAA heeft het licht op groen gezet voor twee gloednieuwe postgraduaten aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG): ‘Tax Accountant’ en ‘Belastingadviseur’. Hiermee spelen beide partijen in op het...
Iets meer dan een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. Een heel jaar lang heeft de Europese Unie als vergelding steeds restrictievere maatregelen tegen Rusland genomen. Klik voor een overzicht...
In een arrest van 28 november 2022 neemt het Hof van Cassatie een standpunt in over de uitbesteding van boekhoudkundige prestaties via onderaanneming aan wie niet door het ITAA erkend...
Het VLAIO-kostenmodel versie juli 2021 vermeldt dat het Excelbestand m.b.t. het financieel eindverslag moet worden geattesteerd door een (intern) gecertificeerde accountant. Dit kostenmodel geldt voor de volgende steuninstrumenten van VLAIO-innovatiesteun...
Het VLAIO-kostenmodel versie juli 2021 vermeldt dat het Excelbestand m.b.t. het financieel eindverslag moet worden geattesteerd door een (intern) gecertificeerde accountant. Dit kostenmodel geldt voor de volgende steuninstrumenten van VLAIO-innovatiesteun...