eStox is authenthieke bron voor het UBO-register

Goed nieuws en een nieuwe troef voor eStox

eStox is het digitale aandelenregister aangeboden door de notarissen, accountants en belastingadviseurs. Met dat betrouwbare online register komen we tegemoet aan de eisen van het moderne ondernemersklimaat.

Bovendien kunt u via eStox ook de UBO-verplichtingen van uw cliënten eenvoudig in orde brengen. Cliënten betalen doorgaans graag voor die extra dienstverlening en voor de rechtszekerheid aangeboden door de ITAA leden.

Een nieuwe troef

De Thesaurie van de FOD Financiën heeft in een persbericht een nieuwigheden van het UBO aangekondigd. In de tekst schuilt goed nieuws voor de accountantskantoren die eStox aanbevelen en gebruiken. eStox wordt door de FOD Financiën namelijk aanvaard als een authentieke bron.

Concreet betekent dit dat ondernemingen die beschikken over een eStox-register en waarvoor u via eStox de inschrijving in het UBO-register heeft uitgevoerd, geen bewijsstukken of andere documenten moeten opladen in het UBO-register. eStox volstaat.

eStox zorgt voor een zorgeloos gemoed en verlicht de administratieve last van meer dan 19 000 ondernemingen aanzienlijk.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

De laatste maanden zijn er veel verbeteringen doorgevoerd aan de soorten in eStox. Hieronder vind je de verschillende verrichtingen in eStox rond soorten en wat je waar kan aanpassen. Soorten...
De laatste update van eStox omvat twee belangrijke nieuwe functionaliteiten om uw communicatievoorkeuren in eStox aan te duiden op twee vlakken: Per register aangeven wie de UBO-meldingen dient te ontvangen...
Goed nieuws voor ITAA-leden die eStox en Syneton-oplossingen gebruiken. Tot voor kort werden deze leden genoodzaakt gegevens zowel in eStox als in AdminPulse in te voeren. Voortaan is dat dankzij...
Hoe kan u dat op een andere manier te weten komen? Heel eenvoudig: u kan dat zien in eStox, het elektronisch aandeelhoudersregister gemaakt door ITAA in samenwerking met FedNot. Hoe? Naast...
In november hebben 1.500 nieuwe ondernemingen voor een aandelenregister in eStox gekozen. Meer dan 1.000 deden dat via hun accountant of belastingadviseur: een stijging van maar liefst 143% t.a.v. november...
eStox blijft evolueren: Hierbij de belangrijkste recente updates, hieronder vindt u meer details. Kapitaalsverhoging Nieuwe samenwerkingsovereenkomst De volledige release notes vindt u in bijlage. (1.09 + 1.10) 1.      Kapitaalsverhoging zonder...
In mei 2021 werden enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd in eStox. Het gaat concreet om de volgende punten: effectenhouders die niet gekoppeld zijn aan transacties verwijderen de jaarlijkse UBO-herbevestiging een vernieuwd...
Bij het registreren van een nieuw register in eStox, moest de gebruiker twee flows doorlopen: het eerste om de vennootschap aan te maken en het tweede om de aandelen in...
Steeds meer leden ontdekken het elektronische effectenregister eStox. Hieronder vindt u enkele veelvoorkomende vragen rond de toegang ervan. Wie heeft toegang tot eStox? Alle externe en interne leden van het...
Steeds meer leden vinden de weg naar het ITAA-portaal en de bijhorende modules. Om u te begeleiden bij uw vragen rond het elektronisch effectenregister eStox, zullen we de komende weken...