Supporting high-quality ESRS implementation

The Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) and the European Sustainability Reporting Standards (ESRS) will be effective on 1 January 2024 starting with the first companies in scope. The ESRS guide how companies report information under the CSRD. They introduce many new concepts and first-time requirements which will challenge stakeholders in the corporate reporting ecosystem. 

EFRAG is currently developing a list of ESRS datapoints as well as guidance on two key ESRS concepts: materiality assessment and value chain.  

Accountancy Europe and EFRAG are jointly organising this webinar to: 

 • look into the challenges to ESRS implementation and how to overcome them 
 • share perspectives from the reporting ecosystem on the two implementation guidance in consultation
  • the draft Materiality Assessment Implementation Guidance 
  • the draft Value Chain Implementation Guidance 

Register

Speakers

 • Tom Dodd, Team Leader,
  Sustainability Reporting, European Commission
 • Hilde Blomme, Deputy CEO,
  Accountancy Europe
 • Patrick de Cambourg, Chair,
  Sustainability Reporting Board, EFRAG
 • Chiara Del Prete, Chair,
  Sustainability Reporting Technical Expert Group, EFRAG
 • Simon Braaksma, Senior
  Director, Corporate Sustainability, Philips
 • Olivier Schérer, Chair, Corporate Reporting Policy Group, Accountancy Europe &
  Europe, the Middle East and Africa (EMEA) Sustainability Reporting Leader, PwC

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Stéphane De Bremaeker

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Er is enorm veel aan het bewegen op het vlak van duurzaamheidsrapportering. Wil je te weten komen waarom je beter vandaag dan morgen start, en wil je zelf aan de...
De doelstellingen rond duurzame ontwikkeling in de strijd tegen de klimaatopwarming dwingen de publieke sector tot dringende actie. Tot nu toe bestaat echter geen internationaal kader waardoor de overheden niet...
Reeds eerder heeft het ITAA gepubliceerd over de wereldwijde ontwikkelingen inzake duurzaamheidsrapporteringen.[1] Dit dossier evolueert voortdurend. Accountancy Europe heeft een verklaring gepubliceerd waarin zijn belangrijkste opmerkingen over de algemene aanpak...
Zoals in ons vorige artikel getiteld “Europa in de ban van Duurzaamheidsrapportering” was vermeld, bewoog er de voorbije maanden heel wat op het vlak van de nieuwe ontwerprichtlijn Corporate Sustainability...
De voorbije maanden bewoog er heel wat op het vlak van de nieuwe ontwerprichtlijn Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en de daarmee samenhangende Europese ontwerpnormen European Sustainability Reporting Standards (ESRS)....
CSRD institutional debate The European Parliament (EP) Legal Affairs committee considered the proposed amendments (AM 54 – 269 and AM 270 – 616) to the European Commission’s (EC) Corporate Sustainability...
Op 18 november publiceerde De Tijd een interessant artikel geschreven door professor Kristof Stout­huysen. De auteur is professor management accounting en digital finance aan de Vlerick Business School en de...