FOD Justitie lanceert JustAct

Wie een vennootschap of vzw opricht kan de statuten ervan voortaan eenvoudigweg via de JustAct-toepassing opladen en neerleggen. Die applicatie vind je op Just-on-Web, het digitale portaal van FOD Justitie. Daarmee timmert Justitie verder aan haar digitale weg.

Let wel: deze toepassing is alleen bedoeld voor oprichters (ondernemers) zelf. Als mandaathouder kan je er niet in naam van je cliënt de oprichtingsstatuten neerleggen.

Via het ITAA-Mandatensysteem dan?

Daarom werkt het ITAA met FedNot en FOD Justitie een gelijkaardige toepassing uit voor mandaathouders. Die zal via het ITAA-Mandatensysteem toegankelijk zijn. Momenteel is de ontwikkeling dus volop aan de gang. We houden je op de hoogte zodra we daar meer informatie over hebben.

Bron: FOD Justitie

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Stéphane De Bremaeker

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Net als alle vennootschappen in België, moeten advocaten de statuten van hun vennootschap tegen 1 januari 2024 in overeenstemming brengen met de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen...
Rechtspersonen die vóór 1 mei 2019 rechtspersoonlijkheid hadden verworven moeten vóór 1 januari 2024 hun statuten in overeenstemming brengen met het Wetboek van vennootschappen en verenigingen (WVV). Omvorming van vennootschappen...