Karel de Grote Hogeschool lanceert twee nieuwe postgraduaten: ‘Tax Accountant’ en ‘Belastingadviseur’

Het ITAA heeft het licht op groen gezet voor twee gloednieuwe postgraduaten aan de Karel de Grote Hogeschool (KdG): ‘Tax Accountant’ en ‘Belastingadviseur’. Hiermee spelen beide partijen in op het nijpend tekort aan accountants.

De beroepstitels ‘Gecertificeerd Tax Accountant’ of ‘Gecertificeerd Belastingadviseur’ zijn beschermd: wie dit beroep wil uitoefenen moet erkend worden door het ITAA. Wie na de bacheloropleiding Accountancy-Fiscaliteit nog het postgraduaat ‘Gecertificeerd Tax Accountant’ of ‘Gecertificeerd Belastingadviseur’ volgt kan rechtstreeks gaan voor die erkende titels.

“Deze nieuwe postgraduaten zijn een driedubbele win”, aldus Bart Van Coile, voorzitter van het ITAA. “De weg naar het beroep is voor studenten duidelijk uitgestippeld, de sector zal kunnen rekenen op meer competente afgestudeerden en KdG wordt extra aantrekkelijk.”

Derde samenwerkingsakkoord

De samenwerking met Karel de Grote Hogeschool is inmiddels het derde akkoord dat het ITAA met het onderwijs heeft afgesloten. Eerder zette het ITAA een gelijkaardige samenwerking op met HOGENT, UGent en Arteveldehogeschool en het Franstalige ESSF-Ichec. Binnenkort hoopt het Instituut nog andere samenwerkingsverbanden te kunnen aankondigen.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Alexis de Biolley

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Elk jaar publiceert Liberform de sectorfoto. Daarmee wordt een beeld geschetst over het aantal werkgevers en werknemers in de sector van vrije beroepen onder PC336, waaronder de accountant en belastingadviseur....
Neem deel aan de EFAA-enquête over de aantrekkelijkheid van het accountancyberoep in België. Jouw inzichten zijn van onschatbare waarde om de branche te versterken. Vul de enquête vandaag nog in...
Naar aanleiding van de internationale dag van de accountant en de belastingadviseur publiceert het ITAA de resultaten van zijn jaarlijkse barometer. Deze barometer peilt naar het moreel van zijn leden...
Het is een jaarlijks weerkerend fenomeen. Verschillende mediagroepen helpen hun lezers, kijkers of luisteraars bij het invullen van hun belastingaangifte. Dit jaar deden de verschillende journalisten van HLN/VTM Nieuws, RTL-TVi...
Het ITAA neemt deel aan het Belastingmarathon georganiseerd door HLN.be en VTM NIEUWS. Op zaterdag 3 juni zullen 50 experten, onder wie Nederlandstalige ITAA-leden, 12 uur lang Vlaamse belastingplichtigen helpen...
De Cel Attractiviteit en diversiteit – die onder meer instaat voor de promotie van het beroep in het onderwijs – had in 2021 een nieuw initiatief in het leven geroepen:...
Het ITAA heeft het opleidingstraject van Hogeschool PXL en VIVES/Brugge Business Hogeschool goedgekeurd. Dankzij die opleiding kunnen studenten de nodige stappen zetten richting een ITAA-erkenning. Het ITAA blijft vanzelfsprekend verantwoordelijk...
De arbeidsmarkt kampt met een historische krapte. VDAB registreerde in 15 jaar tijd nog nooit zoveel vacatures. Dit staat in scherp contrast met het dalend aantal werkzoekenden. In deze verhitte...
Het ITAA vindt het ontzettend belangrijk om zijn leden te leren kennen. Ook willen we intensiever in contact gaan met het onderwijs. Beide wensen kunnen met elkaar worden verenigd.  ...
Het ITAA zou graag zien dat het grote publiek zich realiseert dat ons beroep intens, gevarieerd en gebaseerd is op menselijke relaties. Met andere woorden, accountant of belastingadviseur zijn in...