FOD BOSA lanceert nieuwe peppolstrategie

Ondernemingen die overheidsopdrachten binnenhalen zijn sinds 1 mei 2023 verplicht om elektronische facturen in peppolformaat te sturen. Dat gebeurt voorlopig voor bedragen hoger dan 30.000 euro (excl. btw). Vanaf 1 maart 2024 is de elektronische factuur zelfs verplicht voor alle overheidsopdrachten vanaf 3.000 euro (excl. btw).

Let wel: e-facturen naar overheden moeten in peppolformaat gebeuren. Peppol staat voor Pan-European Public Procurement OnLine. Het netwerk vloeit voort uit de toepassing van normen en regels en beantwoordt aan de behoefte van internationale uitwisseling. Meer info op de website van FOD BOSA.

Samenwerking Billtobox

Wist je trouwens dat het ITAA al een voorloper was op het vlak van e-facturatie? Destijds is het Instituut onder de noemer UnifiedbyInvoicing een samenwerking begonnen met UnifiedPost. Het ITAA werkt het gebruik van het Billtobox-platform, dat de peppolprincipes naleeft, in de hand.

Daartegenover staat dat Billtobox zich engageert om:

  • De verwerking (opmaak, verzending, ontvangst en behandeling) van elektronische facturen aan te bieden aan democratische prijzen, zowel voor jou als ITAA-beroepsbeoefenaar als voor je cli├źnten;
  • Ons beroepsgeheim en bij uitbreiding onze deontologie te garanderen.

Klik hier voor meer informatie over het platform.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

ITAA

Categorie├źn

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Zijn uw cli├źnten nog niet klaar voor e-invoicing? Heeft u het gevoel dat u nog tijd genoeg heeft of┬á lijkt het proces te complex? De verplichting om tegen 2026 elektronisch...
Maakt u zich zorgen over de verplichting om tegen 2026 over te schakelen naar elektronisch factureren?  Het ITAA organiseert een webinar om uw zorgen over de integratie van gestructureerde e-facturatie...
Vertegenwoordigers van de Belgische publieke sector en de ondernemingen gingen met de Europese Commissie in gesprek over de Europese initiatieven en nationale ontwikkelingen met betrekking tot elektronische facturatie. Zo zet...
Op 8 december 2022 heeft de Europese Commissie een pakket btw-maatregelen voorgesteld met het oog op een digitaal tijdperk. De dag ervoor mocht een hoge functionaris van de Europese Commissie...
Embuild heeft als missie de bouwsector te ondersteunen in de digitalisering. Daarom is de bouwfederatie een partnership aangegaan met Billtobox. Vanaf nu kunnen 16.000 bouwbedrijven hun facturatiestroom digitaliseren. Dankzij dit...
Heel regelmatig brengt Billtobox nieuwigheden aan zijn platform. De meest recente vind je hier. In september werden enkele updates gevoerd die het voor jou als gebruiker bijzonder gemakkelijk maken: Nieuw in...
Ontdek hier de belangrijkste nieuwigheden. Nieuw in Billtobox Krijg vanaf nu een beter overzicht van alle documenten die je hebt ontvangen in je Billtobox-account. Bekijk de afschriften van je bankrekeningen...
Heel regelmatig brengt Billtobox nieuwigheden aan zijn platform. De meest recente vind je hier. In juni werden enkele updates gevoerd die het voor jou als gebruiker bijzonder gemakkelijk maken: Importeer...
Op 31 maart 2022 verscheen in het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit van 9 maart 2022 tot vaststelling van de modaliteiten aangaande de verplichting voor de ondernemers op het gebied...
Vier jaar geleden lanceerden Unifiedpost en ITAA een ambitieus project: een e-invoicingplatform, genaamd Billtobox, ter beschikking stellen van alle Belgische ondernemers en hun accountants of belastingadviseurs. Met dit partnership zou...