Bouwsector digitaliseert facturatie met Unifiedpost

Embuild heeft als missie de bouwsector te ondersteunen in de digitalisering. Daarom is de bouwfederatie een partnership aangegaan met Billtobox. Vanaf nu kunnen 16.000 bouwbedrijven hun facturatiestroom digitaliseren.

Dankzij dit platform kunnen de leden van Embuild voortaan facturen elektronisch uitwisselen, wat uiteindelijk voor een verlaging van administratieve lasten zal zorgen. Het platform laat ook toe om vlot betalingen te doen en zo de liquiditeiten overzichtelijk te beheren. Bovendien zijn ze zo ineens ook voorbereid op aankomende verplichtingen omtrent B2B e-facturatie.

Embuild sluit aan in het rijtje van Belgische beroepsfederaties waar UnifiedPost vandaag al jaren mee samenwerkt, zoals het ITAA en Federgon (beroepsfederatie van HR-dienstverleners zoals interimkantoren). Hiermee volgt Embuild het voorbeeld uit buurlanden zoals Nederland en Frankrijk.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Stéphane De Bremaeker

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Vertegenwoordigers van de Belgische publieke sector en de ondernemingen gingen met de Europese Commissie in gesprek over de Europese initiatieven en nationale ontwikkelingen met betrekking tot elektronische facturatie. Zo zet...
Ondernemingen die overheidsopdrachten binnenhalen zijn sinds 1 mei 2023 verplicht om elektronische facturen in peppolformaat te sturen. Dat gebeurt voorlopig voor bedragen hoger dan 30.000 euro (excl. btw). Vanaf 1...
Op 8 december 2022 heeft de Europese Commissie een pakket btw-maatregelen voorgesteld met het oog op een digitaal tijdperk. De dag ervoor mocht een hoge functionaris van de Europese Commissie...
Heel regelmatig brengt Billtobox nieuwigheden aan zijn platform. De meest recente vind je hier. In september werden enkele updates gevoerd die het voor jou als gebruiker bijzonder gemakkelijk maken: Nieuw in...
Ontdek hier de belangrijkste nieuwigheden. Nieuw in Billtobox Krijg vanaf nu een beter overzicht van alle documenten die je hebt ontvangen in je Billtobox-account. Bekijk de afschriften van je bankrekeningen...
Heel regelmatig brengt Billtobox nieuwigheden aan zijn platform. De meest recente vind je hier. In juni werden enkele updates gevoerd die het voor jou als gebruiker bijzonder gemakkelijk maken: Importeer...
Op 31 maart 2022 verscheen in het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit van 9 maart 2022 tot vaststelling van de modaliteiten aangaande de verplichting voor de ondernemers op het gebied...
Vier jaar geleden lanceerden Unifiedpost en ITAA een ambitieus project: een e-invoicingplatform, genaamd Billtobox, ter beschikking stellen van alle Belgische ondernemers en hun accountants of belastingadviseurs. Met dit partnership zou...