Een veranderende wereld vraagt om nieuwe talenten. De Werkschakelpunten helpen je zoeken naar juiste competenties

Digitalisering en innovatie. Langer werken. Arbeidsschaarste. Ziekteverzuim. Dat zorgt er allemaal voor dat we met een nieuwe mindset moeten omgaan met talent. Het is daarbij cruciaal dat de juiste competenties maximaal worden ingezet.

De Werkschakelpunten faciliteren trajecten rond interne maar ook externe jobmobiliteit, heroriëntering, opleiding en coaching. De leidraad daarbij is een proactieve aanpak met focus op begeleiding van werkgevers en werknemers.
De Werkschakelpunten zijn aangesteld door VDAB en VLAIO.

Uitdagingen voor accountants en belastingadviseurs

De digitale transformatie opent nieuwe mogelijkheden, maar ook uitdagingen in de boekhoudkundige en fiscale sector. Heel wat arbeidsintensieve operationele taken verdwijnen door nieuwe software die het werk efficiënter en vlotter laat verlopen.

Daardoor verschuift ook je betekenis als accountant of belastingadviseur van een operationele naar een adviserende rol. Je wordt als het ware een ‘businesspartner’ van je cliënt, je staat die bij in het maken van de juiste strategische keuzes, het optimaliseren van processen en het aanbieden van cruciale inzichten op basis van beschikbare data.

Deze nieuwe rol vraagt om nieuwe competenties in je kantoor. Vaardigheden die vandaag zeer schaars zijn op de arbeidsmarkt.

Alternatieven om andere competenties vinden

Deze competenties verwerf je door ofwel je huidige personeel op te leiden, ofwel nieuwe mensen aan te werven. Met opleidingen verhoog je de motivatie van je personeel en geef je een boost aan je ‘employer branding’. Bovendien haal je er fiscaal voordeel uit en pak je je zoektocht naar noodzakelijke competenties veel efficiënter aan!

Is opleiding geen oplossing? Dan pas schakel je over op aanwervingen. Maar hoe vind je vandaag dat juiste profiel in de zeer krappe arbeidsmarkt? Een moeilijke opdracht.

Wist je dat de wetgeving mogelijkheden aanbiedt tot het delen van werknemers? De overweging waard. Zet een samenwerking op met andere werkgevers die de juiste skills wél in huis hebben, maar die vaardigheden mogelijk niet elke dag van de week, of elke periode van het jaar nodig hebben.

Werkschakelpunten als een soort verbinding

De Werkschakelpunten helpen je graag om de juiste competenties in je kantoor te krijgen. We zoeken samen met jou naar de juiste oplossing voor jouw situatie, begeleiden je werknemers in een opleidingstraject of ondersteunen je in het opzetten van partnerships.

Meer info over de Werkschakelpunten en contactgegevens vind je op www.werkschakelpunt.be.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Stéphane De Bremaeker

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Als adviseur begeleidt u ongetwijfeld bedrijven met innovatieve concepten of bedrijven die willen groeien en hun innovatieve ideeën willen uitwerken. Met Connect willen wij graag ons steentje bijdragen door innovatie in Vlaanderen te ondersteunen....
Op 25 november 2022 keurde de Vlaamse Regering een hervorming van de kmo-portefeuille goed. De informatie en documenten die momenteel op het web circuleren, waaruit blijkt dat de opleidingen voor...
VLAIO organiseert een event rond het thema ‘financiering’ om aanbieders van financieringen te connecteren met organisaties die ondernemers ondersteunen in hun financieringszoektocht. Op die manier willen we samenwerkingen tussen organisaties...