Verwerking van persoonsgegevens door het ITAA: de nieuwe procedure « opt in – opt out” via het e-loket

Verwerking van persoonsgegevens door het ITAA: de nieuwe procedure « opt in – opt out” via het e-loket

Het ITAA verwerkt persoonsgegevens conform de geldende Europese en Belgische wetgeving inzake de bescherming van de persoonsgegevens alsook de Wet van 17 maart 2019 en het KB van 11 september 2020. De privacyverklaring van het ITAA kan U hier raadplegen.

Gebruik van deze gegevens door ITAA
In het kader van haar wettelijke opdracht zullen deze gegevens gebruikt worden om met U als lid, stagiair of persoon ingeschreven op de aparte lijst bedoeld in artikel 6,§2 eerste lid van de Wet van 17 maart 2019, te communiceren en U te informeren over:

Belangrijk nieuws betreffende uw beroepsuitoefening (ITAA- flash)
Informatie over evenementen en seminaries georganiseerd door of in samenwerking met het ITAA.
Versturen van vakinformatie via ITAA- ACctua of ITAA- zine
Invorderen van uw ledenbijdrage of andere kosten die verbonden zijn aan uw lidmaatschap bij het ITAA

Doorgifte van bepaalde* professionele persoonsgegevens op basis van een gerechtvaardigd belang (*naam/voornaam/taalrol/lidnummer/hoedanigheid/professioneel adres/professioneel mailadres)
Daarenboven heeft het ITAA, in het kader van haar toezichtrol inzake de permanente vorming van de leden en stagiairs, een gerechtvaardigd belang, om voor de organisatie van deze vorming samen te werken met de door het ITAA erkende beroepsverenigingen . Het ITAA zal dan ook op vraag en na opmaak van een verwerkingsovereenkomst bovenvermelde gegevens van haar leden en stagiairs ter beschikking stellen aan deze erkende beroepsverenigingen. Deze gegevens worden enkel ter beschikking gesteld voor het verzenden van uitnodigingen (hetzij papier hetzij digitaal) betreffende het door het ITAA erkende opleidingen of seminaries.

Indien U dit evenwel niet wenst dat uw professionele gegevens hiervoor worden overgemaakt aan de erkende beroepsverenigingen kan U zich hiervoor uitschrijven.

Ga hiervoor naar uw e-loket en wijzig uw voorkeuren:

ik wens niet dat bovenvermelde professionele persoonsgegevens worden overgemaakt aan de erkende beroepsverenigingen specifiek om mij uit te nodigen voor seminaries/opleidingen (NB : Doorgifte van deze professionele persoonsgegevens op basis van uw uitdrukkelijke en steeds herroepbare toestemming (opt-out))
het ITAA mag mijn bovenvermelde professionele persoonsgegevens doorgeven aan erkende beroepsverenigingen met het oog op het verstrekken van beroepsinformatie (vb. ledenblad)
het ITAA mag mijn bovenvermelde professionele persoonsgegevens doorgeven aan nationale (UNIZO, UCM, VOKA, VBO, UWE….) of internationale (IFAC; Accountancy Europe, …) beroepsgerelateerde organisaties alsook aan de regionale en nationale overheidsdiensten met het oog op het verstrekken van informatie (nieuwsbrieven, uitnodiging seminaries en opleidingen …. )
het ITAA mag mijn bovenvermelde professionele persoonsgegevens doorgeven aan haar commerciële partners met het oog op het verstrekken van informatie en/of commerciële communicatie. Het ITAA zal hiervoor nooit enige vergoeding ontvangen.

Slot: Rekening houdend met de nieuwe privacyverklaring van het ITAA zullen al uw vroegere keuzes betreffende deze laatste drie opties (opt-in) standaard op “uit” worden geplaatst. U kan ze zelf activeren via het e-loket.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Bart Verbelen

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

|

Via de servicedesk vernam het ITAA dat er recent veranderingen zijn doorgevoerd aan de toegang tot Intervat. Na een paar dagen onduidelijkheid blijkt de evolutie positief ontvangen door de leden....
De FOD Financiën meldde het volgende:  Beste, Belgische ondernemingen die hun btw- en vennootschapsbelastingaangiften vanuit het buitenland willen laten indienen (hetzij via een buitenlandse mandataris, een buitenlands shared service center,...
42 ITAA-ambassadeurs gaan doorheen het land op bezoek bij (hoge) scholen en universiteiten om studenten te informeren over hun beroep en maatschappelijke rol In 2023 tekenden ze present op meer...
Bij beslissing van 7 december 2023 legde de tuchtcommissie een schorsing op aan een stagiair – accountant omdat hij de fiscale aangifte van zijn cliënt niet tijdig had ingediend. De...
Op 7 december 2023 legde de Tuchtcommissie aan een stagiair fiscaal accountant een sanctie op omdat deze in de opdrachtbrief een opzegtermijn van 12 maanden had voorzien. Meer concreet drong...
Update 19/03/24 : de conferentie is volzet. Op 16 mei 2024 vindt de internationale conferentie van het EFAA plaats op de kantoren van het ITAA & het IBR . Het...
GoAML – laatste ontwikkelingen. Als entiteit, die onderworpen is aan de wetgeving ter voorkoming van het witwassen van geld, bent u verplicht alle feiten, verrichtingen of pogingen tot verrichtingen die...
Op deze website vindt u een overzicht van de nieuwe sancties die de Europese Unie op 18 december heeft getroffen in verband met de situatie in Oekraïne. 
De caféhouders en kleine caféhouders (F04 – F24) die het btw-forfait toepassen, moeten voor de berekening van de btw gebruik maken van coëfficiënten en cijfers die zijn opgenomen in het koninklijk besluit...
FOD Financien lanceerde zopas een nieuwsbrief dat een selectie maakt van de recentste inhoud van hun databank Fisconetplus.