ETAF asks the EU for simpler tax rules & appoints new

ITAA counts on ETAF and other EU organizations to safeguard the interests of the Belgian tax advisors and accountants towards the European Policy makers.

On the 17th of April ETAF’s General assembly appointed a new board and re-elected ITAA-candidate and past President, Benoit Vanderstichelen. Philippe Arraou was re-appointed ETAF President.

Later that’s day ETAF held a conference on how to simplify and rationalize the EU tax system.

ITAA’s current president, Bart Van Coile, was invited to a panel discussion and made a strong call towards policymakers from the EU commission and parliament for straightforward rules.

He wished for a “new European Commission that builds on trust with taxpayers and intermediaries, especially regulated tax advisers and accountants that follow strong ethical codes of conduct”. EU legislators should prioritise preventing misconduct by unregulated intermediaries, simplifying tax laws and compliance for businesses and tax advisers and alleviating the burden on taxpayers struggling with evolving regulations, especially SMEs, he outlined.

EU companies, tax advisors and accountants need more time for value creation, therefore we call regulators to make sure compliance can be reached more easily than what we see is happening for the moment.

See also ETAF’s press releases below.

How to make the EU tax system simpler, rationalised and future-proof

ETAF General Assembly re-elects Philippe Arraou as President and re-appoints its Board

ETAF conference replay is available online:

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

ETAF

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

Een vijftiental ITAA-leden hebben op 25 mei als expert deelgenomen aan de ‘Belastingmarathon’ van HLN en VTM Nieuws in Antwerpen. Twaalf uur lang werden belastingbetalers geholpen door door experts van...
De komende omzetting naar Belgische wetgeving van de Europese Richtlijn (EU) met betrekking tot duurzaamheidsrapportering door ondernemingen (CSRD) opent nieuwe perspectieven voor ITAA-leden. Accountants en belastingconsulenten zullen steeds vaker gevraagd...
Wij zijn verheugd om u mee te delen dat het ITAA samen met de Antwerp Management School (AMS) vanaf 9 oktober een masterclass Vermogensplanning voor Accountants en Belastingadviseurs organiseert. Na de succesvolle...
Meer dan ooit staan de beroepsbeoefenaars van het ITAA de ondernemers bij in een breed scala aan uitdagingen. Vanaf 2024 komt daar een belangrijke verandering in. ITAA-leden zullen nu naast...
Op 6 mei 2024 werd het startschot gegeven voor de eerste online examens op afstand bij het ITAA. Onze kandidaten konden zich vooraf inschrijven voor het bekwaamheidsexamen, wat op het...
Sinds de opening van TOW ontvangt het ITAA heel wat meldingen via leden over problemen die het aangifteproces bemoeilijken. Het meest recente overzicht ervan is op het ITAA-portaal beschikbaar via...
De FOD Financiën heeft beslist de mandaten wat betreft de PB aan te passen nadat het ITAA reeds in het verleden had gevraagd om deze mandaten te rationaliseren en begrijpbaar...
Het ITAA studentencongres zal dit jaar op 7 november plaatsvinden.  De hoogdag voor alle ITAA-leden is op 8 november.  Ons team wil zoveel mogelijk onderwijsinstellingen en dienstverleners uit onze sector...
Maakt u zich zorgen over de verplichting om tegen 2026 over te schakelen naar elektronisch factureren?  Het ITAA organiseert een webinar om uw zorgen over de integratie van gestructureerde e-facturatie...
Eind mei heeft confrater Etienne Claes het tweede deel van de training ‘onafhankelijke bestuurder’ afgerond voor Accountants – leden van de ‘Orde van Accountants van Marokko’ (OEC) in Casablanca. 34...