Info als werkgever – CAO openbaar vervoer

Mochten jullie het gemist hebben, de NAR heeft een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst nr. 19/11 afgesloten met betrekking tot het bedrag van de werkgeversbijdrage in de terugbetaling van treinabonnementen.

Concreet betekent dit dat de forfaitaire bedragen van de werkgeversbijdrage voor woon-werkabonnementen vanaf 1 juni 2024 zullen stijgen naar 71,8% (i.p.v. 56,25%) van de prijs van het NMBS-abonnement op 1 februari 2024. Verder zal deze bijdrage jaarlijks op 1 februari opnieuw worden aangepast voor de periode tussen 2025 en 2029, volgens de formule opgenomen in de CAO.

Gelieve te noteren dat deze CAO sinds 1 juni 2024 in werking is getreden en van toepassing is op werknemers die onder PC 336 vallen. De specifieke werkgeversbijdrage die vanaf 1 juni 2024 van kracht is, kan in artikel 3 van de CAO geraadpleegd worden.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

ITAA

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

Onlangs hebben wij u geïnformeerd dat de OECCBB en 6 van hun leden een procedure in kortgeding tegen het ITAA hebben ingesteld met de vraag de beslissingen die op de...
Voor het derde jaar op rij wordt de E-Invoicing Award uitgereikt door Heliview op 22 oktober 2024 in Bluepoint Brussel. Deze prijs erkent organisaties die het voortouw nemen op het...
Accountancy Europe interviewde enkele bestuursleden in samenwerking met Chapter zero Brussels, ECIIA en ecoDa om de integratie van duurzaamheid in hun processen te bespreken en de belangrijkste punten van de...
Aan de vooravond van de verplichte elektronische facturatie heeft FOD Financiën informatie over vragen die u of uw cliënten kunnen hebben gepubliceerd. Met behulp van deze communicatie en de tools...
De landingspagina is beschikbaar. Op deze webpagina verschijnt alle informatie omtrent het nieuwe ITAA-portaal dat vanaf 6 augustus in werking treedt. We verzoeken alle ITAA-leden om regelmatig de landingspagina te bezoeken om...
Sinds het begin van het jaar zijn verschillende nieuwe modellen en formulieren beschikbaar op BeExcellent. Heb je ze al kunnen raadplegen en in je praktijk kunnen toepassen? Beroepsdocumentatie 2024 Het...
In het advies over de invoering van de verplichte elektronische facturatie in de B2B rapporteert de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO (HRZKMO) over de omvang van de...
Op 24 juni 2024 nam de Europese Unie een veertiende pakket sancties aan. Meer informatie vindt u op de pagina ‘sanctiepakketten‘. Zie ook: Artikel Europese Commissie: Ruslands aanvalsoorlog tegen Oekraïne:...
Vanaf 1 juli 2024 zijn zelfstandigen en ondernemingen in de bouw- en schoonmaaksector verplicht om hun helpers en werkende vennoten in te schrijven in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Daarnaast...
Samengevat De eStox update was gericht op het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid, het toevoegen van automatische toegang voor vaste vertegenwoordigers en het synchroniseren van de informatie van de vennootschap met...